BENVINGUTS AL BLOC DEL DEPARTAMENT DE CIÈNCIES DE LA NATURALESA DE L'INS SERÒS

ESTUDIEM LES FORCES

El passat 21 de gener, els alumnes de física de 1r de batxillerat vam realitzar una pràctica relacionada amb el tema que estem estudiant , la dinàmica.
L'objectiu era comprovar, mitjançant dinamòmetres, que es complia la  llei de Hooke. Hem estudiat que aquesta llei diu que quan un cos  elàstic rep una força amb la qual es deforma, aquest respon fent una altra força  en sentit contrari per recuperar la forma original (acció-reacció).

Per fer-ho, vam necessitar un dinamòmetre, una bàscula i un regle. El dinamòmetre,  és un aparell que mesura la força en Newtons que fa un determinat objecte. Té una molla dins que, quan hi apliquem un pes a l'extrem inferior,  s’allarga.
Els passos que vam seguir són:
-determinar la massa dels cossos que penjàvem.
-mesurar  l’allargament inicial de la molla,
- mesurar amb el regle l’allargament desprès de penjar-hi el cos.  

Amb els diferents resultats obtinguts de diferents masses, vam representar un gràfic per comprovar que hi havia una relació directament proporcional entre  el pes i la variació de l’allargament, obtenint un gràfic lineal amb pendent positiu.

Nosaltres estem contents de com ens ha sortit la pràctica i creiem que ha sigut una bona manera de com aprendre la Llei de Hooke de manera fàcil.

Si voleu treballar-ho aquí podeu fer l'experiment virtualment:  PRÀCTICA VIRTUAL



Us deixem un dels informes que hem realitzat per tal de que podeu consultar tot allò que hem après.